divendres, 26 de novembre del 2010

La SGAE segueix cobrant el cànon

Les entitats de gestió continuen sense sentir-se al·ludides per la resolució del Tribunal de Justícia de Luxemburg que considera il·legal que l’SGAE hagi cobrat en concepte de cànon digital a empreses, professionals, institucions i administracions públiques.

‘La legislació espanyola ens empara i mentre no canviï, la nostra obligació es seguir cobrant el cànon’. EcoDiario, el canal d’informació generalista de El Economista, recollia en la seva edició d’avui aquestes declaracions de Rafael Sánchez, director d’Egeda, entitat que gestiona els drets dels productors audiovisuals.

També la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, continua aferrant-se a la vigència del cànon i declarava al mateix mitjà que la resolució europea “no anul·la les normes nacionals” encara que admet que “seria convenient que en un termini de 6 mesos la normativa espanyola del cànon digital s’adeqüés a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea”.

Fugida endavant

Ni aquestes declaracions ni l’actitud de desafiament que l’SGAE ha vingut mantenint des que es va fer pública la resolució del Tribunal de Justícia de Luxemburg poden amagar la contundència del dictamen europeu, extraordinàriament rotund i sever a l’hora de desqualificar l’aplicació indiscriminada del cànon.

Administracions, empreses i professionals no estan obligades al pagament. La sentència no és gens ambigua al respecte i com és lògic, no deixa de créixer el nombre de demandes en tramitació contra la SGAE, incloent-hi, fins i tot, la que prepara la Generalitat de Catalunya.

El Col·lectiu Ronda

Com us hem vingut informant, des del Col·lectiu Ronda ja estem tramitant demandes per reclamar el reintegrament de les quantitats abonades en concepte de cànon digital que mai haurien d’haver-se pagat.

Estàs interessat? Necessites més informació? Posa’t en contacte amb nosaltres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada